logo ebbepark

logo ebbepark

Arkitektbild Dynamiken

Bygginfo - arkiv

Tillfälligt höga ljud från tunnelbygget vid Fridtunagatan

Just nu bygger vi en tunnel vid infarten från Fridtunagatan. Detta görs för att kunna leda om rör och ledningar innan den verkliga byggstarten i den delen av parken, vilken är planerad till 2019. Det som sker nu och cirka två veckor framåt är spontning – en slags förstärkning av marken. Det innebär att det tidvis uppstår störande ljud, något som tyvärr är oundvikligt vid stora byggprojekt. Vi gör kontinuerliga bullermätningar, har kontakt med kommunens miljökontor och vi jobbar hela tiden för att minimera störningarna. Till exempel har vi valt en metod för spontning som har en lägre ljudnivå än den konventionella. Spontningen är en nödvändig del för att vi ska kunna utveckla vår stad och vi hoppas på förståelse för detta.

Har du frågor kring detta arbete är du välkommen att kontakta projektledaren för tunnelbygget Gustav Natt och Dag eller mejla på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., du hittar alla våra kontaktuppgifter här.

 

flygfoto2

Området som tunnelbygget gäller inom det blåa staketet.

 

Sponthal1

I spontningsprocessen borras rör ner i berget och därefter svetsas plåtar på dem. På det sättet slipper vi slå ner spontplankor vilket skulle medföra en högre ljudvolym