logo ebbepark

logo ebbepark

Arkitektbild Dynamiken

Bygginfo - arkiv

Rivning av byggnad på Westmansgatan 49 och 45b

Nu går förberedande arbeten inför nya området Verkstan in i en intensivare fas. Det har ni nog redan märkt med att vissa byggnader hägnats in, vissa buskar har försvunnit och sanering av en gammal kulvert i marken har utförts.

Hus 49 och hus 45b (gamla Brödernas) har hägnats in då dessa byggnader kommer att rivas under våren och rivningen beräknas vara klar i början av juli i år. Sankt Kors ramavtalsentreprenör kommer att utföra rivningen.

Anledningen till att husen rivs är för att hus 49 ligger på området där det under hösten planeras att påbörja schaktarbetet för det stora garaget som kommer byggas under hela området Verkstan. Hus 45b (gamla Brödernas) rivs då området kommer att vara ett bygglogistikområde för hela Ebbepark under byggprojektet.

Rivningen kommer tyvärr innebära lite stök kring husen, där exempelvis vägen mellan hus 49 och 37 kommer att vara avstängd under en stor del av rivningen och under en period kommer även gaveln mot hus 47 stängas av på grund av säkerhetsskäl.

Vid frågor eller funderingar kring rivningarna eller övriga byggprojekt i Ebbepark så är ni välkomna att kontakta Linda Ward på 070-319 1026 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Karta hus49 hus45b