logo ebbepark

logo ebbepark

Arkitektbild Dynamiken

Händer i parken - arkiv

Ebbeparkdag lockade många

Den 19 oktober var det stor Ebbeparkdag. Den började med ett officiellt spadtag, fortsatte med ett föredrag om kreativitet och samverkan och avslutades med öppet hus såväl för företag på eftermiddagen som för allmänheten på kvällen. Totalt besökte cirka 500 personer den gamla bokladan där evenemangen hölls.

– Det är fantastiskt roligt att vara igång, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors. Planeringsfasen är nyttig och viktig, men att se spaden i backen är härligt. Vi har verkligen tagit höjd i utvecklingen av Ebbepark såväl ur ett hållbarhetsperspektiv som ur ett innehållsperspektiv. Det hade vi inte klarat utan en god samverkan med alla andra intressenter i projektet, det blir väldigt tydligt att man når längre när man jobbar tillsammans.

– Stångåstaden passar på att prova nya lösningar för smartare hus och smidiga lösningar för våra hyresgäster i Ebbepark, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden. Vi ska även bygga bostadsrätter för första gången, i vår första etapp som vi startar efter årsskiftet kommer hälften av de 300 lägenheterna att vara bostadsrätter. Vi gör det för att ytterligare förstärka den mix som vi vill uppnå i området.

Spadtaget togs digitalt, gemensamt av alla gäster under ledning av kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund. I parken finns nämligen East Sweden Game, ett co-working space för utveckling av spel och digitala upplevelser, och Jesper Tingvall, en av spelutvecklarna som sitter där hade utvecklat ett särskilt spadtagsspel. Besökarna styrde en spade förbi olika hinder med hjälp av sina röster tills den till slut nådde målet och utvecklingen av Ebbepark var officiellt igång.

Under det öppna huset kunde besökarna ta del av planer och visioner och prata med alla aktöer i projektet samt ta del av den fantastiska verksamhet som redan finns i parken och även träffa Campushallen som kommer att etablera en filial i Verkstan, den första etappen med premiär under 2020.

DSC 1719

Kommunstyrelsens ordförande, Kristina Edlund, guidade gästerna att ta det digitala spadtaget för Ebbepark. Hon flankerades av Sankt Kors vd, Johan Kristiansson och Stångåstadens vd, Fredrik Törnqvist samt Ebbeparks Community Manager Carolina Olsson.