logo ebbepark

logo ebbepark

Arkitektbild Dynamiken

Händer i parken - arkiv

Sankt Kors tecknar avtal med Lemminkäinen

Sankt Kors har ingått ett avtal om totaltentreprenad för betong- och grundläggningsarbeten i första etappen av Ebbepark, Linköpings nya stadsdel med fokus på hållbarhet. Det är Lemminkäinen, ett av de största beläggningsföretagen på sin marknad, som kommer genomföra schakt- och spontarbeten i de två första etapperna.

Ebbepark ska bli en ny stadsdel där miljöer för entreprenörskap, forskning och boende förenas med fokus på hållbar tillväxt. Lemminkäinen utför sedan tidigare schakt- och spontarbeten i bebyggandet av Ebbepark. Det nya avtalet med Lemminkäinen är ytterligare en etapp i Ebbepark som påbörjas i januari 2018 och slutförs i januari 2019. Kontraktsbeloppet är cirka 75 miljoner kronor.

- Vi har gedigen erfarenhet och expertis inom stora grundläggnings- och betongarbeten. Att Lemminkäinen är en del av områdets utveckling är spännande och det känns kul att vi genom vår breda kompetens bidrar till att bygga Ebbepark från konstruktion till utförande, säger Lars Stendius, affärsområdeschef för Sveriges infrastrukturverksamhet.

Byggarbetsplatsen är idag en äldre företagspark, med visionen om att Ebbepark ska utvecklats till morgondagens hållbara stadsdel.

- Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med Lemminkäinen som deltar i utvecklingen av Ebbepark till en ny typ av innerstadsmiljö. Digitalisering, samverkan och hållbarhet är den röda tråden med ett centralt läge för en smart livsstil. Här möts företag och boende med olika idéer, kunskaper och kulturell bakgrund, säger Johan Kristiansson, vd Sankt Kors

Den första byggetappen som Lemminkäinen tilldelades beräknas vara färdig under våren 2018. Lemminkäinen har totaltentreprenad för två av etapperna.